Over ons

“Al 4 generaties passie voor ons vak”

In 1934 begon Willem Groen met de verkoop van verse bloemen. Hij noemde de zaak ‘t Bloemenhuis. Met een kleine kiosk op de hoek van de straat wist hij tijdens de oorlog een winkelruimte te kopen. Dit is het pand waar wij ons na al die tijd nog steeds bevinden. Hij blies het bedrijf nieuw leven in en opende officieel de deuren van “Groen Flora”.

Zijn zoon Joop nam het stokje over en ging met zijn passie voor het vak nieuwe uitdagingen aan. Zo introduceerde hij de rechtstreekse inkoop op de klok, eerst op de bloemenveiling in Utrecht, later in Aalsmeer en in Ede. De charmante kiosk van vroeger was inmiddels omgetoverd tot een gerespecteerd bedrijf in Bilthoven en omstreken. De hoge kwaliteit en versheid van de bloemen stonden toen al centraal.

In 1993 kwam Groen Flora in handen van John en Marcel Groen. Naast de bloemen werd er ook meer nadruk gelegd op bijproducten en decoratieartikelen zoals vazen, potten en luxe woonaccessoires. Na een grote verbouwing hebben zij de zaak weten te maken tot wat het vandaag de dag is. Hedendaags is de vierde generatie werkzaam binnen het bedrijf en, net als de voorgaande generaties, brengt hij ook weer nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. Een mooi voorbeeld hiervan is de groei op sociale media, een nieuwe manier van ondernemen.

Bij Groen Flora staan twee dingen centraal: klantvriendelijkheid en kwaliteit. Onze ervaren bloembinders kijken samen met u naar de best passende combinaties, zowel met verse bloemen als met zijden bloemen. Zoekt u een romantische combinatie? Of mag het er uitspringen en wilt u dat het geheel een stoere uitstraling heeft? Wij helpen u maar al te graag met onze creativiteit en expertise.

Bij Groen Flora doen wij er alles aan om uw huis de “finishing touch” te geven.

Wij zijn per direct op zoek naar bloembinders (full-time)!